Rasoklė

Šlamučių aliejus

(Helichrysum arenarium oleum)

Šlamučių žiedynų ištrauka šalto spaudimo ekologiškame, lietuviškame saulėgrąžų aliejuje arba tyrame alyvuogių aliejuje iš Graikijos – fitolis.
Fitoliai turi daugialypį fitoterapinį, aromaterapinį ir kosmetinį poveikį.
Jie gali būti naudojami gydymo, kvapų terapijos ir grožio puoselėjimo tikslais.

POVEIKIS
Sakoma, kad šlamučių preparatai turi išskirtinių odą jauninančių savybių, aktyvina kolageno gamybą bei kraujotaką. Šlamučių aliejinė ištrauka vertinama dėl savo bakterijas naikinančių, kraujotaką gerinančių, odą stangrinančių savybių.
Ji efektyviai jaunina, gaivina ir lygina odą. Labai tinka jautrios, į alergijas linkusios, suirzusios, spuoguotos, o taip pat brandžios, senstančios odos priežiūrai. Puikiai tinka po skutimosi.

Šlamutis yra labai stiprus antioksidantas, kovojantis su laisvaisiais radikalais, jo aliejinė ištrauka apsaugo odos viršutinį sluoksnį ir taip atitolina priešlaikinio senėjimo procesus.

VEIKLIOSIOS MEDŽIAGOS
Graižuose yra flavonoidų (salipurpozidas, izosalipurpozidas, naringeninas, apigeninas), kartumynų, rauginių medžiagų, sterinų, alkaloido inozito, vitamino K, nedaug eterinio aliejaus, dažinių medžiagų.

Vaikams ir jautriems suaugusiems būtina atlikti
odos jautrumo testą: aliejumi patepkite vidinę riešo pusę.
Jei per 12 valandų nepasireikš paraudimas ar odos susierzinimas, vadinasi produktą galite naudoti.

VAIKAMS

- kraujosrūvos ir sumušimai
- seborėja
- randai
- egzema
- įvairūs uždegiminiai procesai
- reumatiniai skausmai

MOTERIMS, MAMOMS, VYRAMS IR TĖČIAMS

- brandžios odos priežiūra
- alergizuota, jautri oda
- kuperozė
- niežulys
- egzema
- reumatiniai skausmai

 

 

 

 

 

NAUDOJIMO BŪDAI
Grynas, mišiniuose su kitais aliejais, kaip bazinis natūraliems eteriniams aliejams skiesti, kosmetinių gaminių (kremų, kaukių, šampūnų, balzamų) praturtinimui.
Aplikacijoms, tvarsčiams, tepimams, masažinių ir kosmetinių mišinių gamybai.
Odos priežiūrai vietoj kremo, prieš tai sudrėkinus odą vandeniu arba pasipurškiant šlamučių hidroliatu>>.
Nuraminti, pamaitina odą po skutimosi.

ĮDOMU
Lotyniškas šlamučio pavadinimas Helichrysum - tai dviejų graikiškų žodžių - helios (saulė) ir chrysos (auksas) - dūrinys.
Angliškai šlamutis vadinamas amžinąja gėle („everlasting flower“), todėl amžinosios jaunystės savybes perduoda ir odai. Na, o prancūzams šlamutis yra immortelle - nemirtingas.
Ne veltui keliose kalbose šlamutis įvardinamas kaip jaunystės simbolis - jo maži gležni žiedeliai išlaiko savo formą ir ryškią spalvą net sudžiovinti.

Prieš pradedant vartoti, pasitarkite su fitoterapeutu.


Visas sąrašas